ДИСЦИПЛІНИ ЗА ВИБОРОМ  

   

Життя факультету  

   

Наукове товариство студентів та аспірантів  

   

Служби університету  

   

5 грудня 2017 р. на базі факультету історичної освіти відбувся  круглий стіл з обговорення навчальної програми «Громадянська освіта та методика її навчання» для студентів педагогічних ВНЗ».

Захід проводився Всеукраїнською спілкою викладачів суспільних дисциплін і громадянської освіти у рамках проекту «Підготовка студентів педагогічних ВНЗ до викладання курсу «Громадянська освіта» у загальноосвітніх навчальних закладах». Проект реалізується за підтримки «Програми сприяння громадській активності "Долучайся!"», що фінансується Агентством США з міжнародного розвитку (USAID) та здійснюється Pact в Україні. У обговоренні взяли участь викладачі кафедри методики навчання суспільних дисциплін і гендерної освіти, кафедри політології та державного управління,  кафедри економічної теорії НПУ імені М. П. Драгоманова. Також до роботи над програмою долучилися фахівці з Академії української преси, Ніжинського державного університету імені М. Гоголя та Полтавського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти імені М. В. Остроградського. Фахові коментарі були надані представниками Європеського центру імені Вергеланда і громадської організації «Інформаційно-дослідний центр «Інтеграція і розвиток». Натхненниками круглого столу стали Світлана Супрун – програмний менеджер з громадянської освіти програми сприяння громадській активності «Долучайся!» та американські колеги зі «Street Law».

Автори програми та учасники круглого столу обговорили актуальність та можливості реалізації програми «Громадянська освіта та методика її навчання» для студентів педагогічних ВНЗ».